CHARLIE NYRJAE

Aten

Publicerad 2016-09-01 23:35:00 i Allmänt,

Hej hej alla!
 
Jag tänkte göra ett försök till att blogga när jag är här i Aten.
För er som inte hängt med så studerar jag förpackningsdesign på Broby grafiska (later kanske inte sa glamoröst, men tänk på att allt ni köper är förpackat på ett eller annat sätt) Jag har precis klivit in i på mitt andra och sista studeår och hade möjlighet att göra min LIA utomlands. Jag valde som ni redan vet Grekland.
 
 
 Jag har nu vart här i en vecka, tempraturen har legat på strax över 30 grader, och varenda klädesplagg känns för varmt. Lägenheten jag flyttade in i är en modern och sval etta, det finns restauranger, bageri och apotek på hörnet och en mataffär jättenära. Området jag bor i är lungt och tryggt. När jag åker till praktiken är det tunnelbana som gäller, men jag bor så pass centralt att jag åker ut från stan, ca 15 minuter, kudos till tuben här, den är verkligen super clean och sval och som plus i kanten spelas det klassisk musik på varje station.
 
 
Mest har jag såklart jobbat den här veckan, arbetstiderna är vanligtvis från 10-18 man äter lunch på sin plats och jobbar samtidigt, (det känns rätt trögt efter en hel arbetsdag när man bara suttit där på sin plats) Veckan har vart långsam då många inte har kommit tillbaka från semestern, men det kommer nog en tid när jag längtar tillbaka till de här lata dagarna. Kontoret är ganska litet, de är 9 anställda och så två chefer på de, de är ett par som äger byrån. De pratar högt och konversationerna är hetska, jag förstår int ett ord... alltså grekiska??? helt omöjligt.
  
 
 
Lite betraktelser jag gjort under veckan.
 
1. De kör som dårar, framförallt på motorcykel, utan hjälm, skriver sms, balanserar en kaffe eller äter glass. Samtidigt som de kör. Våga inte gå ut framför en bil, de stannar inte för fotgängare.
 
2. Det luktar lite hm... Hur säger man det här utan att såra en hel stad, lite sopa! HA ni vet den där utomlandslukten fast i en storstad där luften står stilla och soporna utomhus bara ligger och göttar sig i solen.
Man vänjer sig som tur väldigt fort och lär sig hålla andan när man går förbi soptunnorna.
 
 
3. Fetaost förpackningarna!!! 
 
 
4. Även fast de har haft/har det svårt ekonomiskt så var denhär hundraåriga youhurt tanten ute och gav duvorna lite bröd.
 
 
5. De dricker nästan uteslutande frappe och garvar åt en när man vill ha varmt kaffe.
 
I det stora hela så är det jättefint, modernt och fräsht och jag tycker vi alla borde jobba bort stämpeln som grekland fått de senaste åren, Det här är en modern stad med massor av kultur och jag tycker det förtjänarmycket mer än att vara EU,s problembarn.
 
Glad Fredag

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Charlie

Hej! jag studerar till förpackningsdesigner på Broby Grafiska en yrkesutbildning. Jag flyttade från Stockholm till Sunne som är sveriges minsta stad (överdrift) för att studera. Jag har studerat grafisk design i flera år och hoppas på att det här ska vara sista omgången innan jag kan få arbeta inom yrket. Tycker extra mycket om små söta kaniner,bakelser, och mackor i tusental. Frågor, kärleksbrev och annat ni undrar över kan ni skicka till charlienyrjae at gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela