CHARLIE NYRJAE

Frisyr Kalufs Skatbo

Publicerad 2009-11-27 12:24:47 i Allmänt,

Visst har man ibland undrat hur man skulle se ut i ett hallonrött hår, eller svart page.
Jag har expremiterat extremt mycket i mina yngre år. I tonåren hatade jag mitt uteende, jag  skulle gett min högra arm för att få ha Britneys coola stil, Maria Careys härliga kropp och självklart Jennifer Anistons hår.
Alla pratade om Jennifers hår, det var SÅÅÅÅ rätt.

Jag har vart väteperoxid blond ala Christina Aguilera, med diverse slingor i rosa, rött och svart. Otroligt smakfullt, nooooot!
Jag har haft bruna nyanser till svart page.
Rött  som lava och gult som maskrosor. Ibland såg jag inte klok ut, men nu i efterhand kanske det var just annorlunda man ville vara. Men så är väl tonåren också till för att prova sina gränser och se allmänt löjlig ut.
Och tänk på vilka förebilder vi hade då?

Ha ha! Jag satt som klistrad framför TreKronor varje Onsdag. Jag minns att jag tyckte Sanna Bråding var sååå snygg. Och vem ville inte ha hennes långs svall.
Idag kan varenda liten tjej köpa sig sitt löshår och pilla fast det själv, dock lyckas det inte alla gånger. Visst har ni också sett dem, fjortisarna?

Ha ha ha åh vad dum jag känner mig som skrattar, man var inte bättre själv i den åldern som sagt.

Hår var det ja!
Jag hittade en sida där man kunde prova massor av olika styles på sig själv, hår och smink, så otroligt roligt. Hela dagen bara försvann när jag friserade mig.


Här har ni några bilder. Vad tycks?  Själv tycker jag att jag passar bäst i blont hår, rött ser aproligt ut, och de mörka känns bara för mörkt. Roligt är det iaf.
Kul att kunna förnya sig sådär på några minuter, piggar upp vilken trist Novemberdag som helst.

Kram

Min Verklighetsflykt

Publicerad 2009-11-25 20:22:05 i Allmänt,

Jag har målat sedan jag var liten, så länge jag kan minnas. När jag var liten önskade jag mig alltid nya kritor, målarfärg eller lyxiga tuchpennor, men de hann alltid torka.
Vi hade inte så mycket helvitt papper hemma att måla på, offtare målarböcker med olika motiv. Men en dag ville nog mamma kompensera och köpte en stoooooor rulle papper, säkert flera tiotal meter. Jag och min bror rev av ark stora som sovrumsgolv, ritade olika världar, städer, bondgårdar. Vi gjorde egna jätte spel. Och en gång målade jag en sandtrand, vatten, palmer och en solnedgång för att jag var trött på kylan utanför. Där låg jag och min vän Lisa i baddräckt mitt på golvet på ett papper målat i beige och huttrade i läslampans sken. :D

Jag minns också att mina bildlärare alltid sa att jag gjorde fel, att jag inte lyssnat på uppgiften. Så var självklart inte fallet, jag lyssnade mer en gärna, men hur jag sen tolkade det var kanske lite annorlunda.
Jä jä... snick snack!
Jag har aldrig gått nån kurs eller utbildning i ämnet (förutom den obligatoriska) och jag vill inte slå mig för bröstet, jag älskar helt enkelt att måla och jag gör det med glädje och utan pekpinnar.
Men min stora dröm är att få jobba med färg och form någongång i framtiden. Hoppas jag hittar en passande utbildning snart.

Här är lite bilder från tidigare år, mest skisser och så men tänkte att det kunde vara kul för er att se.

Bilden har jag ritat när jag gick i 5-6an tror jag. Ska föreställa ett skyltfönster till en djuraffär.


Berg var ca 14-16 år skulle jag tro.

Skulle tippa på att denna är gjort samma tid som den över.

Denna gjorde jag för ca 1-2 år sedan, målade upp den på duk och ställde ut i Norrtälje.

Är ganska sliten, så det blir sängen inom kort.
Kram

Utmanad

Publicerad 2009-11-17 12:43:22 i Allmänt,

Alina har skickat mig en liten utmaning. Det är ganska segt på jobbet så jag kan göra den nu.

Fyra tv-program jag brukar se: Uppdrag Granskning, Cesar Milan, That `70s show, The Hills
Fyra saker jag gjorde igår: Släpade mig till jobbet, usch för mina tidiga mornar, Pussades i regnet, Shoppade träningskläder, Var vaken alldeles för länge
Fyra saker jag längtar till: Att jag kommer in på en rolig utbildning till våren eller hösten, Att få ligga och jäsa i solen på någon härlig strand, Helgen, Att få äta lunch nu
Fyra saker som står på min önskelista:  Att underarbetet på lägenheten blir klart, Ett staffli, Att mina nära och kära är friska och lyckliga, Ett litet litet mjukt djur
Fyra saker jag avskyr: Tjocka skivor av pålägg tex ost eller skinka, Slask, dimma och sprayflaskeregn, Arga och bittra trafikanter, Att vara vintertorr
Fyra saker jag tycker om att göra: Teckna, Gosa med mjuka djur, Upptäcka nya platser, kulturer, Vara med mina vänner
Fyra saker jag åt i går: Knäckemacka, Spenatfyllda tortellini, Mandarin, Kycklingsallad
Två bloggar jag utmanar: Maria Piia

Om

Min profilbild

Charlie

Hej! jag studerar till förpackningsdesigner på Broby Grafiska en yrkesutbildning. Jag flyttade från Stockholm till Sunne som är sveriges minsta stad (överdrift) för att studera. Jag har studerat grafisk design i flera år och hoppas på att det här ska vara sista omgången innan jag kan få arbeta inom yrket. Tycker extra mycket om små söta kaniner,bakelser, och mackor i tusental. Frågor, kärleksbrev och annat ni undrar över kan ni skicka till charlienyrjae at gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela