CHARLIE NYRJAE

Sutter Creek & Jacksson

Publicerad 2012-12-31 09:40:00 i Allmänt,

Resan har gått hysteriskt fort och varje morgon är man på en ny plats. Min kusin Mikko som är ett stort fan av indianer/cowboys and that kind of things ville så gärna se en gammal guldgruva och kanske till och med prova vaska lite guld själv. Så därför styrde vi kosan mot Sutter creek.
Det kankse inte ser så långt ut på den här kartan, men tro mig det är det! allt är långt här. Den resan tog nästan tre timmar och då stannade bara en gång.
 
 
Aja tillbaka till guldletandet. Sutter creek har en historia som sträcker sig till mitten av artonhundratalet guldrushen hade precis tagit fart och en man vid namn Sutter hittade guld och staden fick en tillströmning av lyckosökare.
 
Men det som hände med staden var att fler och fler samlades där och när de hittade guld så började de dricka, spela och slösa guldet som om det aldrig fanns något slut, Glädehus och casinon gick så bra att det bannlös dem här i trakten för en tid.
Nacksidan med all denna rulians var att de var ju trötta och bakis nästa dag när de skulle vaska guld så det blev inte mycket gjort.
 
Men endå var guldet födokällan till den här staden och höll den upprätt i många år.
 
Det var här de vaskade fram guldet.
 
Det här är vår lilla minibuss förövrigt.
 
Här är hjulet som fiskade upp sanden som sedan forslades vidare till guldminan.
 
Här är själva guldruvans mittpunkt. Denna gruva va stängd sen länge men en var fortfarande öppen och användes flitigt än idag och den fick man såklart aldrig gå i närheten av.Vi kom aldrig riktigt nära, men vi har iallafall varit i en guldgruve stad och det var nog så häftigt, i många caféer och affärer berättade lokal befolkningen om fina guldklimps historier.
Hur mycket vi än letade så hittade vi inget guld. Men det skulle visa sig senare att det fanns mängder att köpa för ett par dollar men det visste vi förståss inte just då.
 
 
 
 
 
 

Akvariet i Monterey

Publicerad 2012-12-30 09:16:32 i Allmänt,

Våran andra morgon vaknade jag upp i Monterey, det ligger ca 400 km norrut från Santa Barbara och vi hade redan innan bestämmt att vi skulle till akvariet.
Där här sjöstaden är typ i samma storlek som Santa barbar. Säg sisådär 30 tusen invånare. En gammal fiskeby som exploaterats och nu är som sagt akvariet den stora attraktionen.
 
Vi fick interntips om att gå upp och titta på när de skulle mata fiskarna i den största basängen av dem alla. Där slogs tonfiskar lika stora som jag med hajar och havsköldpaddor med ett jättestim av makrill. Det var som att sitta i en biosalong. Glaset till den här tanken var 30 cm brett och poolen rymmde flera tusen gallons.
 
Om man stod under dän där superstora basängen så blev det stora stimmet av småfisk som ett levande tak.
 
Maneter i olika former.
 
 
Man fick klappa på en rocka, så det var jag förståss tvungen att prova. Den var jättelen, som en kaninbebis fast blöt.
 
De stora basängerna med kelp forest, maffigt!
 
 
 
Utanför var vädret såhär fint.
 
Sen var det bara att hoppa in i bilen för nästa långa bilresa. Mot guldstaden! Vi åkte i något som påminde om hobbitland.
 
 

First day on roadtrip

Publicerad 2012-12-29 08:51:00 i Allmänt,

Hejdå Santa Barbara och gamla pensionärer.
 
Första stoppet var i Morro Bay, det är där man kan säga att Big Sur börjar.
 
 
Jag såg livs levande sjö elefanter, de var lika stora som en halv personbil.
 
 
 
Vi körde higway 1, den var super snriklig och skulle man råka köra över kanten skulle det vara ett flerahundramenters fall innan man slog huven i vattnet. Jag satt och tryckte mot bergsvägen sidan. Svinvidirgt även om vyerna var vackra.
 
Det tog ca fyra timmar att åka, men då stannde vi flera gånger och tittade på olika saker. Det hann skymma sista biten och vi fick öka farten för att hinna bort från den här krokiga livsfarliga vägen. Vi övernattade i Monterey och nästa dag gick vi till att stort aqvarium. Mer om det senare när jag har bättre uppkoppling.
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Charlie

Hej! jag studerar till förpackningsdesigner på Broby Grafiska en yrkesutbildning. Jag flyttade från Stockholm till Sunne som är sveriges minsta stad (överdrift) för att studera. Jag har studerat grafisk design i flera år och hoppas på att det här ska vara sista omgången innan jag kan få arbeta inom yrket. Tycker extra mycket om små söta kaniner,bakelser, och mackor i tusental. Frågor, kärleksbrev och annat ni undrar över kan ni skicka till charlienyrjae at gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela